Reset Password

Your search results

Crna Gora – Vaša omiljena destinacija

Crna Gora  je površinski mala zemlja (13.800 km2), ali je karakterišu je pejzaži istinske lepote i raznolikosti koje se teško mogu nadmašiti: visoke planine i duboki kanjoni, široke ravnice, brze rijeke, Skadarsko jezero i slikovita obala smjenjuju jedni druge. A sve to na malom parčetu zemlje. Kulturološki, pojedina područja karakteriše spoj tri kulturna nasleđa. Crna Gora kao turistička destinacija može se podeliti na šest grupa, koji se međusobno razlikuju po karakteristikama predela i kultura:

 

  • Strma, stenovita obala od Luštice do Ulcinja, sa brojnim plažama predstavlja centar turizma i primarnu destinaciju za turiste koji dolaze u Crnu Goru.
  • Ulcinj, sa najdužom peščanom plažom južnog Jadrana, Adom Bojanom i Valdanosom, kao i bogatom istorijom, predstavlja veliki razvojni potencijal crnogorske turističke privrede.
  • Bokokotorski zaliv, okružen planinama i jedinstven po svom istorijskom značaju i kulturnom nasleđu, jedinstven je na Mediteranu.
  • Prestonica Cetinje i Skadarsko jezero, sa istorijskim značajem, kao i raznolikošću flore i faune, od velike su važnosti za razvoj turizma.
  • Planinski predeli Durmitora i Sinjajevine sa kanjonom Tare i Nacionalnim parkom, predstavljaju izazov za turiste i u zimskom i u ljetnjem periodu.
  • Planinski predeli Bjelasice, Komova i Prokletija sa dva nacionalna parka, planinskim i verskim turizmom, predstavljaju kako prirodno, tako i kulturno bogatstvo.

 

Primorje i planine, zbog međusobne blizine, doživljavaju se kao cjelina, što se može okarakterisati kao glavna prednost Crne Gore u bogatoj turističkoj ponudi među konkurencijom na ovom tržištu. Uz sve druge prednosti, klima čini jedan od odlučujućih preduslova za uspešni razvoj turizma. Crna Gora ima prijatnu letnju klimu, sličnu onoj na Sardiniji, Azurnoj obali ili Majorki, i predstavlja idealnu osnovu za kupališni i letnji turizam. Zimu karakterišu velike padavine na primorju, dok na planinama postoje uslovi za sve vrste zimskih sportova. Najbolje uslove za zimski turizam nude Durmitor i Bjelasica, ali i Prokletije, gdje postoje sigurni uslovi za sneg na visini 1.650/1.750 m tokom najmanje 80–90 dana.

Opština Budva sa Bečićima, trenutno kvalitativno i kvantitativno predstavlja najznačajniji turistički centar na primorju. Nju slede Bar i Herceg Novi.

Gradovi Crne Gore:

Tivat

Tivatska je rivijera oblast s najplićim i najtoplijim morem duž Crnogorskog primorja. Tri ostrva pred gradom čine jedinstveni mediteranski arhipelag. Bogata istorija, brojna izletišta, osmišljena kulturna dešavanja tokom Tivatskog kulturnog leta

Herceg Novi

Grad je osnovan 1382. zbog trgovine solju. Ispresecan brojnim stepeništima, omeđen drevnim kulama, Herceg Novi je znan i kao Grad zelenila i mimoze, i kao grad pisaca.

Bijela

Bijela je staro ribarsko, pomorsko i brodograditeljsko obalno mestašce s mnogo malih peskovitih plaža, smešteno duž zapadne obale Bokokotorskog zaliva, 12 km od Herceg Novog, 33 km od Kotora, Crna Gora.

Budva

Budva je bila i grčka, i rimska, i vizantijska, i u sastavu srpskih država, i pod Mletačkom republikom i u sastavu Austrije.

Srce Budve, i njen imidž, u njenom je Starom gradu, možda oko crkava na Rtu, možda u lavirintu uskih kamenih ulica. Otud se unaokolo, kilometrima, prostire elitna Budvanska rivijera, kao šipak puna bajkovitih plaža, luksuznih hotela, vila, malih kvalitetnih ribljih i nacionalnih restorana, mediteranskog rastinja, vansezonske tišine, svih vrsta usluga, zanatskih radnji, ekskuzivnih butika, parfimerija, suvenirnica, noćnih obalnih klubova… Budva nudi sve: urbanost i glamur.

Bar

Bar se nalazi u centru istoimene rivijere i saobraćajno je čvorište. Najveći je lučki grad na Primorju, i poslednja važna stanica na vitalnoj regionalnoj pruzi Beograd – Bar

Baosici

Baošići su malo, nekada ribarsko mjesto, danas poznato po najbrojnijim nasadima mimoza u Crnoj Gori, i po tome što se baš ovdje, svake prve subote u februaru, uz besplatnu ribu, vino i pesmu, odigrava finale Praznika mimoze.

Igalo

Igalo je danas sastavni deo Herceg Novog. Poznato je po zdravstvenom turizmu. Epitet banje ili lečilišta, Igalo duguje lekovitom blatu i mineralnim vodama.

Bečići

Plaža u Bečićima najveće je ovdašnje blago! Mestimično je široka i do 100 metara, do te mere puna letnje ponude da bi nabrajanje šta nudi od ugođaja – oduzelo i prostora i vremena. Najbezbolnije bi bilo reći da ovde niko neće ostati uskraćen plažnim kvalitetom, ma kako ga prethodno zamišljao.

Kotor

Gradova poput Kotora – jednostavno nema na svetu. Biti u Kotoru naprosto znači osetiti duh jedinog fjorda na Mediteranu, duh jednog od zvanično najljepših zaliva na planeti Zemlji – duh Boke Kotorske

Apartmana za prenoćište u Crnoj Gori ima svuda, izuzetno su lepo namešteni i potpuno opremljeni. Bilo da Vam treba smeštaj za jedan ili više dana, ponuda stanova za izdavanje u Crnoj Gori je velika. Ne morate odsesti u skupom hotelu ili jeftinom hostelu gde je smeštaj na jako niskom nivou, jer u Crnoj Gori možete naći kvalitetan i komforan stan, vilu, apartman ili kuću na moru za izdavanje, po mnogo nižim cenama. Kontaktirajte naš tim, Crna Gora Smeštaj i mi ćemo Vam naći odgovarajući apartman na kraći ili duži vremenski period, koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe prilikom boravka u Crnoj Gori.

Za pomoć pri pronalasku smeštaja u Beogradu kontaktirajte nas:

Crna Gora Smeštaj

Crna Gora